Prísady:
1 kg polohrubej múky
3 PL kryštálového cukru
2 vajcia
1 žĺtok
2 dcl oleja
0,5l mlieka
2 kocky droždia
1 vanilkový cukor
1 čl soli
trochu perlivej minerálky
prášok do pečiva
Postup prípravy:
1. Pripravime si kvások z droždia, polovice mlieka a trošku cukru. Zo zvyšných surovín vypracujeme cesto, vylejeme kvások a vymiesime dohladka. Necháme kysnúť na teplom mieste 20 minút.
2. Potom cesto rozvaľkáme na hr úbku 0,5cm. Plát narežeme na štvorčeky asi 7x7 cm a poukladáme na ne plnku podľa chuti ( mak, lekvar,tvaroh, orechy ...). Okraje štvorcov zlepíme tak, aby sa plnka zakryla. Batôžtek potom na doske vytvarujeme do podlhovastého tvaru "šuľaním".
3. Nakoniec vyprážame v horúcom oleji do zlatista., najlepšie vo fritéze.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára