3/20/2013

Bryndzový koláčik

Tento recept som odkukala zo stránky varecha od pani Danielas, ale nakoľko sa mi veľmi páčil, šupla som ho sem medzi svoje, nech ho nemusím stále gúgliť.

Potrebujeme:


Na cesto:
 450 g polohrubej múky
 225 ml vlažného mlieka
 75 ml oleja
 30 g čerstvého droždia
 1 ks vajca
 1 čl kryštálového cukru
 2/3 čl soli

Na plnku:
 1 kg bryndze
 25-30 dkg prerastenej slaniny
 4-5 ks stredne veľkých zemiakov
 nasekaný kôpor alebo pažítku

Postup:

Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ho k múke s vajíčkom, olejom a soľou a vypracujeme vláčne cesto. Ak je moc riedke, pridáme trošku múky. Necháme vykysnúť pol až trištvrte hodinky. Zapneme rúru na 180 C.

Počas kysnutia cesta si opražíme slaninku, uvaríme zemiaky v šupke a chladné ich postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme bryndzu, posekaný kôpor alebo pažítku.

Cesto rozdelíme napoly a vyvaľkáme. Dáme na pomastený plech a rozotrieme náplň. 

A prikryjeme druhou rozvaľkanou polovicou, popicháme a šup do rúry. Pečieme cca 50 minút.

Pred dopečením môžeme koláč potrieť výpekom zo slaniny a môžme posypať rascou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára