Prísady:
25 dkg kryštálového cukru
250 ml smotany na šľahanie (33%)
2 žĺtka
10 dkg kakaa
15 dkg roztopeného tuku (Cera)
50 dkg masla
trocha rumu
Postup prípravy:
1. Uvaríme si kryštálový cukor so šľahačkou a dvoma žĺtkami. Keď šľahačka zovrie, odstavíme a vmiešame preosiate kakao, pridáme ceru a dobre premiešame, aby sa nám masa spojila.
2. Necháme do druhého dňa vychladnúť, autorka receptu písala, že ani nemusíme v chladničke, stačí na chladnejšom mieste v byte. Druhý deň vmiešame dve veľké kocky masla a trocha rumu. 3. Suroviny by mali mať rovnakú teplotu, aby sa krém nezrazil. Ak sa tak stane, treba nadhriať nad parou alebo v mikrovlnke, kým sa nezjednotí do hladnej hmoty.
4. Krém je výborný čokoládový, a takéto množstvo krému vystačí na jeden plnenie troch plechov, t. j. 3 pláty, 2 krát plnka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára