Prísady:
na 1 plát cesta (robíme 3 krát):
5 vajec
5 lyžíc kryštálového cukru
5 lyžíc polohrubej múky
pol prášku do pečiva
na sirup:
rum (ľubovoľné množstvo, niekto mieša len rum s cukrom a farbivom :)
voda
kryštálový cukor
červené farbivo
na pučovú polevu:
55 dkg práškového cukru
pár lyžičiek vody
červené farbivo
a
ríbezľový alebo iný pikantný džem
Postup prípravy:
1. Z prísad na cesto si pripravíme klasickým spôsobom cesto, to znamená vyšľaháme zvlášť bielka, zvlášť žĺtka s cukrom a pridáme múku s práškom do pečiva. Upečieme si 3 takéto pláty cesta. Necháme vychladnúť.
2. Z prísad na polevu, myslím žým tú, ktorou sa potrie stredný plán si uvaríme sladký farebný sirup.
3. Prvý plát cesta natrieme vrstvou džemu. Položíme naň druhý plát cesta, ktorý poprepichujeme vidličkou, aby nám lepšie nasiakol sirup. Polejeme sirupom. Posledný plát cesta potrieme zo spodu tiež džemom a položíme na sirupový plát.
4. Takto máme vrstvy: plát cesta, džem, plát cesta so sirupom, džem a znova plát cesta.
5. Takto urobený korpus zaťažíme a necháme pár hodín odstáť aby sa nám spojili chute.
6. Vrch nakoniec polejeme punčovou polevou, ktorú si spravíme tak akurát hustú povarením práškového cukru s vodou a červeným farbivom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára