Prísady:
500 g hladkej múky
250 g masla /hera/
2 žĺtka
200 g kyslej smotany
100 ml acidofilného mlieka
2 čl morskej soli
1 čl kryštálového cukru
200 g najemno nastrúhaného údeného syra
1/2 kocky droždia
bielko na potretie pagáčikov a semienka /sezam, rasca, mak, môže byť aj madľa a pod./
Postup prípravy:
1. Všetky prísady vymiešame na cesto a necháme v teple kysnúť aspoň hodinku.
2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1,5 cm a povykrajujeme malé pagáčiky.
3. Poukladáme na papierom vyložený plech, necháme ich ešte chvíľku postáť, potrieme vajíčkom, posypeme semienkami a dáme piecť na 200 stupňov asi 15 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára