7/11/2011

Bábovka Savoy

Prísady:

6 vajec (žĺtky a bielka zvlášť)
280g masla
280g práškového cukru
250ml šľahačkovej smotany
360g polohrubej múky
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
150g nugátu alebo mliečnej čokolády
30g kakaa
100g nasekaných vlašských orechov (alebo mandlí, môže byť, ale nemusí)

Postup prípravy:

1. Maslo s polovicou cukru vymiešame do penista.Za stáleho miešania pridávame žĺtky, potom pri zníženej rýchlosti (šľahača) prilejeme smotanu a krátko prešľaháme. Zvlášť vyšľaháme do tuha bielka so zvyškom cukru a vanilkovým cukrom. Zhruba polovicu snehu vmiešame opatrne do maslovo-vaječnej hmoty.
2. Prisypeme múku preosiatu s práškom do pečiva, zľahka premiešame.Nakoniec vmiešame zľahka zbytok snehu.
3. Do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy vlejeme polovicu cesta, posypeme nalámanou čokoládou, prípadne aj nasekanými orechmi.
4. Zalejeme zvyškom cesta zmiešaným s kakaom a dáme piecť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára