7/11/2011

Gaštanový rez

Prísady:

Piškóta:
4 vajcia
6 PL kryštálového cukru
6 PL polohrubej múky
1 dcl oleja
1 lyžica kakaa
1 prášok do pečiva
Plnka:
1/2 masla
3 PL práškového cukru
1 kocka gaštanového pyré (ja dávam 2, aby bolo viac plnky)
1 Zlatý klas
3 dcl mlieka
Karamelová plnka:
4 PL kryštálového cukru
3 dcl mlieka
2 práškové šlahačky
1 stužovač šľahačky

Postup prípravy:

1. Celé vajcia a cukor vyšľaháme do peny, pridáme olej, kakao a nakoniec kypriaci prášok s múkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry.
2. Na plnku si z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju  mierne vychladnúť. Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré vymiešame a vmiešame postupne do vychladnutého pudingu. Plnku natrieme na upečenú piškótu.
3. Cukor vypálime na karamel, vlejeme mlieko a necháme karamel rozpustiť. Po vychladnutí vyšľaháme s práškovými šľahačkami a stužovačom. Šľahačku natrieme na plnku a po vychladnutí papáme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára